Voorstellen

 

Mijn naam is Isabel Hoornaert en ik woon samen met mijn vriend in Ingelmunster, België. Mijn ouders hebben altijd Golden Retrievers gehad dus ik ben opgegroeid tussen de retrievers. Begin 2008 besloot ik mijn eerste eigen hond aan te schaffen. Maar het mocht geen hondje zijn zoals je ze zoveel ziet. Ik wou iets unieks en was bereid veel tijd in de opvoeding te steken. Dus begon ik te zoeken naar een hondje dat helemaal bij me zou passen. Ik kwam al snel bij de voor mij toen nog onbekende Toller uit. Natuurlijk werd ik eerst verliefd op het uiterlijk maar hoe meer ik te weten kwam over hun karakter en activiteiten, hoe zekerder ik werd van mijn keuze. Ik heb eigenlijk heel snel beslist dat ik een Toller wou en geen ander!

Na veel opzoekwerk zijn we terecht gekomen bij Annemiek en Sisi van kennel Alliance de la Vie uit Roosendaal in Nederland. In september 2008 is Kobe bij ons komen wonen en dit was meteen het begin van een hechte band tussen hond en baas. Samen met Kobe ging er een nieuwe wereld open waarin we met veel plezier zoveel hebben geleerd en ervaring hebben opgedaan in verschillende hondensporten.

 

De liefde voor het ras is alleen maar blijven groeien en zo had ik al lang beslist dat ik ooit graag een zoon wou van Kobe. Op 9 november 2013 werden de pupjes van Donja geboren bij Annemiek en Sisi. Om het jaar goed af te sluiten is het langverwachte zoontje Niño op 31 december bij ons komen wonen.
     
 

Ondertussen is er in de zomer van 2018 nog een zoontje van Kobe bij ons komen wonen. Owyn is geboren in Frankrijk bij Alexia Rigaut. Hij is een heerlijk open hondje en heeft in zowel karakter als looks veel mee van zijn papa Kobe.

Mijn tollertrio zijn geweldige hondjes en een plezier om mee te werken. Ze zijn de beste vriendjes en komen graag voor een knuffel.

 

     

Kobe en Niño hebben allebei zowel hun brevet in de gehoorzaamheid als in de jacht behaald. Tegenwoordig zijn we vooral actief in de jacht. We gaan regelmatig op show waar ze allebei geweldige resultaten behalen. Vader en zoon hebben al vele kampioenstitels op hun naam staan. Momenteel loop ik met Niño workingtesten waar hij heel mooi werk laat zien met mooie resultaten. Met Owyn ben ik dan ook van pup af aan al begonnen met jachttraining.

Kobe is trotse vader van acht mooie nestjes pups verspreid over zes landen. Niño is ook al twee keer vader geworden van mooie werklustige pupjes.
Kobe is op 13 maart 2020 onverwachts overleden en wordt enorm gemist.

Tollers4life!